BYM- Amaçlar ve Hedefler

Programın Amacı;

Programın amacı; alanında güncel bilgilere sahip, evrensel gelişmeleri takip edebilen araştırıcı, disiplinlerarası iletişimi güçlü, yeni bir bilimsel yöntem geliştirebilen ya da bilimsel bir yöntemi farklı bir alana uygulayabilen bireyler yetiştirmek, sanayiye ve akademik hayata kazandırmaktır.

Programın Hedefi;

Biyomühendisliğin diğer mühendislik dallarından farkı, mühendislik ilkelerini canlı sistemlere uygulamasıdır. Farklı bilim dallarını bir araya getiren biyomühendislik, her zaman toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek ve aynı zamanda, hem bilimsel gelişmelere hem de insan sağlığı ve yaşamına yön verecek niteliktedir. Bu bağlamda bölümümüzün hedefi başta ülkemiz ve sonra uluslararası alanda söz sahibi olabilecek, milletine ve ülkesine ve aynı zamanda da etik değerlere bağlı, önce bireyler sonra da mühendisler yetiştirmektedir.