Biyomühendislik Bölümü İç Paydaş Toplantısı 1

İÇ PAYDAŞ TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ: 14/09/2021

14/09/2021 Salı günü saat 11:00’de ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü iç paydaş toplantısı Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK’ün başkanlığında düzenlenmiş ve aşağıdaki konular görüşülmüştür.

1. ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu ÖZCAN tarafından iç paydaşlara bölümde yürütülen kalite güvence çalışmaları, eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetleri, ve ilgili konularda bilgilendirmeler yapıldı. Lisans ve lisansüstü eğitim–öğretim faaliyetlerinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik görüşler belirtildi ve önerilerde bulunuldu. Dr. Öğr. Üyesi Burçak DEMİRBAKAN ders programlarının en verimli şekilde işleyebilmesi adına daha önceden dekanlığın düzenlemiş olduğu toplantıda değinilmiş konular hakkında bilgi verdi.
  2. Biyomühendislik bölümü Öğrenci Kalite Temsilcisi olarak Berfin VURAL ve Turan BENLİ seçildi.
  3. Öğrencilerin Staj anketi ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. Aynı zamanda İşveren Memnuniyet Anketi ile ilgili de bilgilendirme yapıldı. Staj yapan öğrenciler tarafından staj deneyimleri ve alanlarıyla ilgili edindikleri tecrübeler ve bilgiler paylaşıldı.
  4. Bölümümüz çift anadal programına kayıtlı öğrencilerimizin ders yoğunluğu ve çakışması yaşamaması adına yeni dönem ders programı ile ilgili durum değerlendirildi. Öğrencilerimizden bu programa dahil olan Turan BENLİ söz alarak sorunlarını dile getirdi.
  5. Pandemiden dolayı yeni eğitim-öğretim yılında  yaşanabilecek sıkıntılar değerlendirildi ve bu sıkıntıları en minimum seviyede tutabilecek önerilerde bulunuldu. Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Emre Arslan bu konuda derslerin blok şekilde yapılmaması, sürekli sınıfların havalandırılabilmesi için ara verilmesi şeklinde önerilerde bulundu.