Biyomühendislik Bölümü Dış Paydaş Toplantısı 1

DIŞ PAYDAŞ TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ: 08/09/2021

08/09/2021 Çarşamba günü saat 14.00’de ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü dış paydaş toplantısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu ÖZCAN başkanlığında düzenlenmiş ve aşağıdaki konular görüşülmüştür.

1. ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu ÖZCAN tarafından dış paydaşlara bölümde yürütülen kalite güvence çalışmaları, eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetleri, ve ilgili konularda bilgilendirmeler yapılmıştır. Lisans ve lisansüstü eğitim–öğretim faaliyetlerinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik görüşler belirtildi ve önerilerde bulunuldu.
  2. Özel sektör temsilcisi İnterlab Laboratuvar Ürünleri San. ve Tic. A.Ş Saha Satış Sorumlusu Sinem YARAR ve Satış Destek Uzman Yardımcısı Zarife ÖLKER ve Lapseki MYO Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Biyokimya Anabilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Canan ÖZYURT toplantıya yüz yüze katılım sağladılar. Sinem YARAR ve Zarife ÖLKER Biyomühendislik laboratuvar çalışmaları için kullanılan kimyasal ürünlerin tedariği ve bu alanda yapılan deneysel çalışmaların endüstriyel önemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Canan ÖZYURT da bölümümüz hakkında kimya, biyoteknoloji ve biyokimya temeline bağlı olacak şekilde değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu.
  3. İnterlab Laboratuvar Ürünleri San. ve Tic. A.Ş Saha Satış Sorumlusu Sinem YARAR öğrencilerin ilgi ve bölüm hakkında bilgilerini geliştirebilmek ve bölümün tanınırlığını artırmak için eğitim veya seminer vb. düzenlenmesi yönünde öneride bulundu.
  4. Öğretim planımızda yer alan seçmeli ders içerikleri ile ilgili görüşülmüştür. Aynı zamanda farklı seçmeli ders önerileri ile ilgili dış paydaşların da görüşleri alınmıştır.
  5. Dr. Öğr. Üyesi Canan ÖZYURT bölüm öğrencilerine endüstriyel imkanların ve özel sektörün tanıtılması amacıyla teknik geziler düzenlenmesi yönünde fikir beyan etmiştir.