KABUL EDİLEN TÜBİTAK-1001 PROJELERİ

.

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK' ün  yürütücülüğünde; Lapseki MYO’ndan Dr.Öğr.Üyesi Canan Özyurt, Ege Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyokimya Bölümü’nden Doç.Dr.Serap Evran ve Öğr.Gör.Burhan Bora‘nın araştırmacı olarak görev yapacağı  "Ctx-M-1 Enziminin Analizi Için Floresans Protein-Peptid Aptamer Temelli Yanal Akış Analiz (Lfa) Sisteminin Geliştirilmesi: Yeni Nesil Konjugasyon Metodu” başlıklı proje,

Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk’ün araştırmacı/uzman olarak görev yapacağı, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Melike Bilgi Kamaç’ın yürütücülüğünü yapacağı “Belirli Kanser Türlerinin Teşhisinde Potansiyel Biyobelirteçlerin Tayinine Yönelik Elektrokimyasal Panel Sistemlerinin Geliştirilmesi”  başlıklı  TÜBİTAK-1001 projeleri kabul edilmiştir.